Dr. Tekin lisans derecesini KSÜ Fizik Bölümünde, doktora derecesini ODTÜ Fizik Bölümünde sırasıyla 2002 ve 2010 yıllarında tamamlamıştır. Doktorası sırasında, Kalifornia Üniversitesi Davis Kampüsü Kimya Mühendisliği ve Malzeme Bilimi Bölümünde, bir sene, tez çalışmalarının bir kısmını yürütmek üzere bulunmuştur. 2002-2010 yılları arasında ODTÜ Fizik Bölümünde araştırma görevlisi, 2011-2016 yılları arasında THKÜ Pilotaj Bölümünde yardımcı doçent, 2016-2017 yılları arasında Bilkent Üniversitesi UNAM’da doktora sonrası araştırmacı ve misafir araştırmacı olarak görev yapmıştır. Ekim 2017’de YÖK’ten doçentlik ünvanını almıştır. Ocak 2018’den beri THKÜ öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Habib GhanbarpourAsl Batı Azerbeycanda doğdu. Lisans derecesini ve Yüksek Lisans derecesini Amirkabir Teknoloji Üniversitesinde tamamlamıştır. Doktorasını, Sharif University of Technology Uzay Mühendisliği Uçuş Dinamiği ve kontrolünde birinci olarak 2007 yılında tamamlamıştır . 1997-1999 yılları arasında uzay araştırma merkezi; 1999-2011 yıları arasında da havacılık ve uzay organizasyonunda görev almıştır. Ayrıca, Tarrah Gostare ATA firmasının kurucusu ve yöneticisi olmakla beraber 2006-2013 yılları arasında 15 projenin tasarımını ve yürütücülüğünü yapmıştır. 2013-2016 yılları arasında Sharif Teknoloji Üniversitesinde yardımcı doçent doktor olarak görev yapmıştır. 2016 Şubat döneminden itibaren Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümünde yardımcı doçent doktor olarak çalışmaktadır. Havacılık ve uzay kuruluşları tarafından en iyi mühendis olarak onurlandırıldı, makaleleri ulusal havacılık konferanslarında iki kere en iyi makale seçildi.
Ana uzmanlık alanı; genel olarak Kılavuzluk, Kontrol, Navigasyon olsa da özellikle uzay ve havacılık sistemlerinde Robotik, Yapay görme, Mekatronik, İnsansız Taşıtlar da ilgi alanlarındandır.
Farklı üniversitelerde Robotik, Doğrusal olmayan kontrol, Tahmin Teorisi, Sistem Tanımlamalı Uçuş Kontrolü, Uçuş Mekaniği, Durum ve Yörünge Tespiti, Uydu Tasarımı, Ataletsel Seyrüsefer Sistemi, Bütünleşik Navigasyon, Jiroskopik Sistemler, Eylemsizlik Sensörleri, Uçak ve Uzay Aracı Enstrümanları, Dengeli Platform Navigasyon, İleri gelişmiş Kılavuzluk, Tatbiki Uzaktan Algılama, İleri Matematik, Dinamik, Yörünge Mekaniği, Mühendislik için İstatistik ve Olasılık, Application of Nonlinear Filters in Target Tracking konularını işlemiştir.
Dr. Tuğba Akman Yıldız, 2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Matematik Bölümü’nden mezun oldu. 2011 yılında ODTÜ Uygulamalı Matematik Enstitüsü (UME) Bilimsel Hesaplama Tezli Yüksek Lisans programını, 2015 yılında ODTÜ UME Bilimsel Hesaplama Doktora Programında Local Improvements to Reduced-Order Approximations of PDE-Constrained Optimization Problems başlıklı doktora tezini tamamladı. 2009-2015 yılları arasında ODTÜ Matematik Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Doktora tezi ile, 2014-2015 Akademik Yılı ODTÜ Parlar Vakfı Yılın Tezi Ödülü’ne layık görüldü. Mayıs 2016-Eylül 2020 tarihleri arasında THKÜ İşletme Fakültesi’nde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yaptı. 10 Eylül 2020’den itibaren THKÜ Mühendislik Fakültesi’nde Doç. Dr. olarak görev yapmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Dr. Shadi Alshehabi Halep Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Matematik/Bilgisayar Bilimleri Bölümünden 1997 yılında mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora derecelerini bilgisayar bilimleri alanında Henry Poincaré Üniversitesi’nden sırası ile 2002 ve 2006 yıllarında aldı. 2006 ve 2013 yılları arasında Halep Üniversitesi ve Al-Mamoun Özel Ünversitesinde 7 yıl boyunca Yardımcı doçentlik görevini yaptı. Çalıştığı süre boyunca bilgisayar mühendisliği, sistem mühendisliği, uygulamalı matematik ve istatistik gibi birçok akademik alanda faaliyetler göstermiştir.
Kısa Özgeçmiş
Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden sırasıyla 1998, 2000 ve 2010 yıllarında aldı. Intergraph Turkey, Bull-Honeywell Turkey, Aselsan gibi çeşitli kuruluşlarda yazılım mühendisi olarak çalıştı. ODTÜ, Çankaya Üniversitesi, Ankara Bilim Üniversitesi gibi çeşitli üniversitelerin bilgisayar mühendisliği bölümlerinde ders verdi. Mayıs 2024'ten beri Türk Hava Kurumu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde öğretim üyesidir.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Ziya Karakaya ,Lisans eğitimini ODTÜ Matematik, yüksek lisans eğitimini ODTÜ-BÖTE ve doktora eğitimini Atılım Üniversitesi-MODES Ana Bilim Dalı'nda Bilgisayar Mühendisliği ve İmalat Mühendisliği ana çalışma alanlarında tamamladı. Lisans eğitiminden sonra ODTÜ-Matematik bölümünde Araştırma Görevlisi olarak göreve başlarken, aynı zamanda TÜBİTAK-Bilimsel Yayınlar Dairesi başkanlığında Yazı Zamanlı Uzman ve bir süre sonra TÜBİTAK-Başkanlık Danışmanlığı görevlerini yürüttü. Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde 2 yıl Yarı Zamanlı Öğretim Görevlisi olarak da görev yapmış olan Ziya Karakaya, 2001-2023 yılları arasında Atılım Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümündeki çalışmalarından sonra emekli olarak Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümüne katıldı. 14 Temmuz 2023 - 1 Mart 2024 tarihleri arasında aynı üniversitenin Yazılım Mühendisliği bölüm başkanlığı görevini de yürütmüş olan Ziya Karakaya Mayıs 2024'te "Türk Hava Kurumu Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği" bölümüne katılmıştır.
2004-2008 yılları arasında Atılım Üniversitesi, Bilgi İşlem Merkezi Müdürlüğü görevini de yürütmüş olan Ziya Karakaya bugüne kadar 14 Yüksek Lisans ve 1 Doktora tezi yönetmiştir. Bulut Bilişim, Büyük Veri, Nesnelerin İnterneti, Yazılım Mühendisliği ve e-Devlet konularında çok sayıda yayına sahiptir.
“Nesnelerin İnterneti (IoT)” ve “Akıllı Sistemlerin" oluşturulmasında Avrupa’da de-facto standart haline gelen FIWARE Platformu’nun Türkiye’deki tek elçisidir. Çok sayıda ar-ge projesine danışmanlık hizmeti vermiş olan Dr. Ziya Karakaya özellikle "Sağlıkta Yapay Zeka" ve “Dijital Dönüşüm” konularındaki Avrupa Birliği Projeleri’ne ve AR-GE Merkezi çalışmalarına Akademik Danışman olarak katkı vermektedir.